Poollicht, Astronomie, Sterrenkunde, Starnights, et cetera, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort als Parsec vzw, is een non-profit vereniging uit België welke bestaat uit diverse websites over sterrenkunde, ruimtevaart, ruimteweer, poollicht en gerelateerde wetenschappen. Onze organisatie promoot deze wetenschappelijke takken op het wereldwijde web via websites zoals deze. Onze organisatie is tevens ook organisator van de grootste Belgische starparty: Starnights.

Poollicht, Astronomie, Sterrenkunde, Starnights, et cetera, vereniging zonder winstoogmerk

Doelstelling van Parsec vzw

De vereniging heeft als doel om astronomie, ruimtevaart en aanverwante wetenschappen te promoten, dit zowel in het binnen- als buitenland en in de ruimste zin van het woord. De vereniging staat in voor het verspreiden van informatie over voornoemde onderwerpen aan de bevolking via diverse communicatiekanalen zoals internet, beurzen, bijeenkomsten, activiteiten, enz... . De vereniging werd opgericht op 22 april 2017, maar de diverse onderdelen van de vereniging bestaan reeds sinds 2003.

Welke websites bevinden zich onder Parsec vzw?

  • Spacepage.be: de grootste sterrenkundige en ruimtevaart website van de lage landen
  • BelgiumInSpace.be: de enige website in België die de ruimtevaart in België in de schijnwerper zet
  • Astroforum.be: een discussieplatform voor alles wat met sterrenkunde en ruimtevaart te maken heeft
  • Poollicht.be: de grootste poollicht website van de lage landen
  • SpaceWeatherLive: de grootste meertalige ruimteweerkundige website van de wereld
  • StarNights.be: de grootste jaarlijks terugkerende sterparty van België
Sander

Vancanneyt Sander

Oprichter & beheerder van Spacepage & Poollicht.beSterrenkunde en ruimteweer redacteur.

Dit gebeurde vandaag in 1999

Het gebeurde toen

Twee kleine sondes maken zich los van de Amerikaanse ruimtesonde Deep Space 2 en begeven zich naar het Marsoppervlak. Helaas verloor men tijdens de afdaling naar het Marsoppervlak alle communicatie met de twee sondes. De probes wogen in totaal slechts 3,6 kg en waren bedoeld om als eerste ruimtetuigen ooit onder de oppervlakte van een andere planeet door te dringen. Het onderste deel zou zich 0,6 meter diep in de Marsbodem penetreren en het bovenste deel zou op het oppervlak blijven om data door te sturen naar de Mars Global Surveyor. Foto: NASA

Ontdek meer gebeurtenissen

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

100%

Sociale netwerken