Principeschets:
Detailfoto's:
Naast het eenvoudige lanceersysteem met kurk en voetbalnaald zijn er verschillende andere lanceerinrichtingen of launchers. Het nadeel bij de kurk was dat er drukverlies optrad en de raket dus minder hoog ging. Bij dit type lanceersysteem hebben we geen drukverlies, bereiken we hogere hoogtes, snellere lancering en nog veel meer...
Het probleem van de meeste lanceerplatvormen is hun onhandigheid. Je moet het hele ding schuin houden om de waterraket op de gewenste positie te krijgen. Eén verkeerde beweging en je mag opnieuw beginnen omdat het meeste water uit de raket gelopen is. Andere problemen kunnen zijn: het vollopen van de compressor met water. Zeer desastreus voor de motor van de compressor (water is niet samendrukbaar).
Er zijn uiteraard veel denkbare en onderling evengoede oplossingen mogelijk. Maar Karel Dewaele heeft er één van de vele gevonden die we hier gaan bespreken
Op zoek naar een degelijk werkend lanceersysteem? Misschien kan je wel een lanceersysteem maken met behulp van wat onderdelen van de tuinslang. In dit artikel gaan we een lanceerplatform maken met een Gardena koppeling.
Hoe bouw je een lanceersysteem die iets geavanceerder is dan een eenvoudig lanceersysteem met kurk en voetbalnaald of enkele eenvoudige waterleidingbuizen? Het antwoord hierop trachtten we in dit artikel te beantwoorden. Stap voor stap bouwen we een uitgebreid lanceersysteem dat ons in staat stelt op een efficiënte manier waterraketten te lanceren vanop een mobiel lanceerplatform met ontkoppelsysteem.
Overlijden van de Sovjet-Russische natuurkundige en ingenieur Sergej Koroljov die wordt aanzien als de grondlegger van de ruimtevaart in de Sovjet-Unie. Onder zijn leiding werden in 1957 de eerste Russische intercontinentale raket en de eerste Spoetnik gelanceerd. Ook was hij nauw betrokken bij de selectie van de eerste Russische kosmonauten. Hij stond eveneens aan het hoofd van Russische projecten voor bemande ruimteschepen als Vostok, Voskhod en Sojoez waarmee ondermeer de eerste mens en de eerste vrouw in de ruimte warden gebracht.
Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!
Wordt medewerkerDeze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.