De Canadian Space Agency (CSA) is het nationale ruimtevaartagentschap van Canada. Deze ruimtevaartorganisatie werd in 1990 opgericht en is sindsdien vooral actief op vlak van bemande ruimtevaart en de ontwikkeling van satellieten en andere systemen zoals robotarmen. Het hoofdkantoor van de Canadian Space Agency bevindt zich in Saint-Hubert, Quebec en de organisatie telt ongeveer 575 personeelsleden en een honderdtal studenten. In het verleden heeft de Canadian Space Agency een grote rol gespeeld in het Amerikaanse Space Shuttle programma en vandaag de dag is Canada ook één van de officiële partners van het internationale ruimtestation ISS. Canada gaat in de toekomst ook meewerken aan het Lunar Gateway maanprogramma van NASA. In tegenstelling tot andere grote ruimtevaartorganisaties ontwikkelt Canada geen eigen lanceersystemen en heeft Canada ook geen eigen lanceerbasis voor het lanceren van satellieten of ruimtevaartuigen.
Het John H. Chapman Space Centre is het hoofdkwartier van het Canadese ruimtevaartagentschap CSA en bevindt zich in Longueuil in de Canadese provincie Quebéc. Dit futuristisch ogende complex is de thuisbasis van de Canadese ruimtevaarders en werd genoemd naar de vader van het Canadese ruimtevaartagentschap John Chapman. Het Canadese John H. Chapman Space Centre wordt vaak vergeleken met het
Het David Florida Laboratory werd in september 1972 geopend en is de belangrijkste assemblage en testfaciliteit van de Canadian Space Agency (CSA). Dit complex bevindt zich in Shirley's Bay ten westen van Ottowa en werd genoemd naar een pionier van het Canadese ruimtevaartprogramma C. David Florida. Sinds zijn opening is het David Florida Laboratory enkel maar uitgebreid waardoor het vandaag de dag beschikt over tal van testruimten, clean rooms en technische faciliteiten.
Overlijden van de Sovjet-Russische natuurkundige en ingenieur Sergej Koroljov die wordt aanzien als de grondlegger van de ruimtevaart in de Sovjet-Unie. Onder zijn leiding werden in 1957 de eerste Russische intercontinentale raket en de eerste Spoetnik gelanceerd. Ook was hij nauw betrokken bij de selectie van de eerste Russische kosmonauten. Hij stond eveneens aan het hoofd van Russische projecten voor bemande ruimteschepen als Vostok, Voskhod en Sojoez waarmee ondermeer de eerste mens en de eerste vrouw in de ruimte warden gebracht.
Ben je een amateur astronoom met een sterke pen? De Spacepage redactie is steeds op zoek naar enthousiaste mensen die artikelen of nieuws schrijven voor op de website. Geen verplichtingen, je schrijft wanneer jij daarvoor tijd vind. Lijkt het je iets? laat het ons dan snel weten!
Wordt medewerkerDeze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.