Naast komeet PANSTARRS die volgende maand met het blote oog zou moeten zichtbaar zijn en komeet ISON, die met wat geluk helderder zal worden dan de volle Maan, zou nog een relatief heldere komeet in het noordelijk halfrond kunnen zichtbaar worden. Het gaat om komeet C/2012 F6 Lemmon, die intussen helderder is geworden dan gedacht en samen met komeet PANSTARRS waarnemers van het zuidelijk halfrond een prachtige hemelshow bezorgt.
De komeet werd ontdekt op 23 maart 2012 door A.R. Gibbs van het Mount Lemmon Survey in Arizona met behulp van een reflectortelescoop met een spiegelgrootte die 1,5 meter bedraagt. Bij haar ontdekking had de komeet slechts een magnitude van 20,7. Later werd de komeet de naam C/2012 F6 (Lemmon) toegekend. Komeet Lemmon is een lang-periodieke komeet die een zeer langgerekte ellipsvormige baan rondom de Zon beschrijft waarop de komeet elke 10 750 jaar een omloop voltooit. Momenteel bevindt de komeet zich in het voor ons onzichtbare zuidelijke sterrenbeeld Tucana en heeft de komeet een magnitude van 5,5. Dit wil zeggen dat de komeet daar met het blote oog zichtbaar is vanaf een donkere plaats. De komeet vertoont een zwakke staart en een heldere groenachtige coma, die de resultante is van het di-atomair gas C₂ dat fluoresceert in het zonlicht.
Op 24 maart 2013 zal de komeet een tocht om de zon maken waarbij de komeet juist binnenin de baan van Mercurius rond de zon draait. Normaalgezien zou de komeet dan 's ochtends voor zonsopkomst vanaf begin mei moeten zichtbaar zijn in een asterisme dat bekend staat als 'het Herfstvierkant'. Dit is een groot, relatief makkelijk herkenbaar vierkant dat het sterrenbeeld Pegasus aan de hemel markeert. De magnitude van de komeet zal tijdens deze ochtendverschijning hoogstwaarschijnlijk rond de 6 liggen, en dit houdt dan ook in dat het gebruik van een verrekijker onontbeerlijk is. Na de verschijning van de komeet in het sterrenbeeld Pegasus vervolgt de komeet een noordwaartse beweging aan de hemel waarbij ze rond 5 juni in het sterrenbeeld Andromeda zal zichtbaar zijn. De komeet haar magnitude zal tegen dan echter al drastisch zijn afgenomen.