Cover 'Iedereen ruimtevaarder'
Foto: Lannoo

Volgens Nancy Vermeulen staat dat buiten kijf, nu we ons aan de vooravond bevinden van een heuse ruimterevolutie. Die zal zich niet voltrekken van vandaag op morgen, maar dankzij de combinatie van toptechnologie en topwetenschap en de opkomende rol van de commerciële ruimtevaart ligt dat de volgende decennia wel binnen handbereik. De doorbraken in bemande en onbemande ruimtevaart volgen elkaar in snel tempo op en de innovaties van nieuwe spelers brengen de hele sector in een stroomversnelling.

We keren binnenkort terug naar de Maan, we maken ons klaar voor een verdere verkenning van Mars en we dromen hardop van commerciële mijnbouw in de ruimte. The sky is no longer the limit. Wat houdt ons nog tegen om een echte planeetvarende soort te worden? Welke uitdagingen wachten ons buiten de dampkring? Waarom is het cruciaal dat we vandaag investeren in ruimtevaart als we onze toekomst op lange termijn veilig willen stellen, in de ruimte maar evengoed op Aarde? Zullen we erin slagen in het belang van de hele mensheid te handelen, of vervallen we als vanouds in hebzucht en politiek machtsvertoon? In dit blikverruimende boek beantwoordt ruimteambassadeur Nancy Vermeulen al die vragen vanuit een wetenschappelijke, maar ook historische, maatschappijkritische en zelfs filosofische invalshoek. Haar eigen passie voor de ruimte en haar bijzondere levensverhaal lopen er als een rode draad doorheen.

Bestel online: www.lannoo.be

Dit gebeurde vandaag in 1848

Het gebeurde toen

De Ierse astronoom Andrew Graham ontdekt vanop het Markree Observatory de planetoïde 9 Metis. Metis is een S-type planetoïde en zijn diameter varieert van 220 tot 130 kilometer. Het oppervlak bestaat voor ongeveer 30% tot 40% uit metaalhoudende olivijn en 60% tot 70% uit nikkel en ijzer. De planetoïde is genoemd naar de Griekse godin Metis, een van de vrouwen van de oppergod Zeus en de moeder van Pallas Athena.

Ontdek meer gebeurtenissen

Steun Spacepage

Deze website wordt aan onze bezoekers blijvend gratis aangeboden maar om de hoge kosten om de site online te houden te drukken moeten we wel het nodige budget kunnen verzamelen. Ook jij kunt uw bijdrage leveren door ons te ondersteunen met uw donatie zodat we u blijvend kunnen voorzien van het laatste nieuws en artikelen boordevol informatie.

44%

Sociale netwerken